Pagina Principala | Relatii | Pilula de a doua zi va fi inlocuita

Pilula de a doua zi va fi inlocuita

Marime caractere: Decrease font Enlarge font
Pilula de a doua zi va fi inlocuita

Toata lumea care a avut un contact sexual neprotejat stie ce inseamna pilula de a doua zi si ce salvare poate fi dintr-o situatie fata iesire.
Pentru cine nu a avut asemena problema pilula de a doua zi este o pilula hormonala care poate opri aparitia unei sarcini daca este luata in cel mult 24 de ore de la contactul sexual cu sanse de 75% de evitare a unei sarcini. Totusi pilula de a doua zi poate fi luata pana la 72 de ore de la contactul sexual. Pilula de a doua zi are un continut ridicat de hormoni si nu este recomandat sa fie luata de mai mult de 2 ori pe an.

In curand va fi lansata o pilula contraceptiva de urgenta care poate evita o sarcina nedorita care poate fi luata cu pana la 5 zile dupa un contact sexual neprotejat si care poate produce o sarcina nedorita si care se pare ca se va numi "pilula de a cincea zi".

Aceasta pilula contraceptiva se numeste EllaOne si este in curs sa fie aprobata de Agentia Europeana a Medicamentelor urmand sa fie distribuita in farmaciile din Europa in cursul lunii Octombrie.

O noutate pentru pilula de a cincea zi este faptul ca va avea o eficacitate de 95% in contraceptia de urgenta si eliminarea unei sarcini nedorite pe toata perioada celor 5 zile.
Din pacate ca si in cazul pilulei de a doua zi, pilula EllaOne va avea si ea reactii adverse ca : dureri abdominale, ameteli, tulburari ale menstruatiei, cefalee.

In plus pilula EllaOne va fi mai scumpa si va fi eliberata in farmacii numai pe baza de reteta.
Adauga articol la : Add to your del.icio.us del.icio.us | Digg this story Digg

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (6 adaugat):

mariana in 12/02/2010 12:27:03
avatar
daca nu am avut amundoi odata orgasm pot ramane ansarcinata
Imi place comentariul Nu imi place comentariul
1
dodo_t in 12/07/2010 09:01:50
avatar
DA! Poti ramane insarcinata. Teretic sunt spermatozoizi pana si in lichidul seminal deci ... nu trebuie in final orgasm deloc, la nici unul
Imi place comentariul Nu imi place comentariul
2
angela in 22/07/2010 06:36:20
avatar
sunt virgina, in timpul menstruatii am facut sex,fara protectie. a ejakulat pe burtika mea, apoi am fakut un dus...peste aprox.10-12 orea am luat o pastila... intrebarea este,putea sa ajunga sperma in interiorul vaginului si sa raman insarcinata??????.......si menstruatia a durat cu 2 zile mai mult...multumesc,raspundetimi va rog, fiindca nu stiu la ce sa ma gindesc,daca-s insarcinata ma alunga de acasa.......
Imi place comentariul Nu imi place comentariul
-2
cristina in 23/09/2010 12:00:47
avatar
ai fi putut ramane insarcinata daca nu luai pilula de a doua zi... si practic, ai fost virgina
Imi place comentariul Nu imi place comentariul
1
ioana in 22/10/2010 06:18:28
avatar
daca am luat pilula de a 2 zi si dupa 3 zile a ejaculat in mine...pot fi insarcinata:( va rog sa imi rsp urgent:(
Imi place comentariul Nu imi place comentariul
1
bill in 17/12/2011 20:46:10
avatar
eu nu inteleg fetelor de ce nu folositi prezervativul si preferati sa apelati la pilula de a doua zi care este foarte agresiva pentru funcionarea normala a organismului. Apropo, astea chiar nu se pot lua ca aspirina, in fiecare zi ci maxim de 2 ori pe an.
Imi place comentariul Nu imi place comentariul
0
total: 6 | afisate: 1 - 6

Adauga comentariul tau comment

Te rugam sa introduci codul din imagine:

  • email Trimite la un prieten
  • print Printeaza articol
Cuvinte articole
Da o nota la articol
4.50