Pagina Principala | Sanatate | Ce este acupunctura?

Ce este acupunctura?

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
Ce este acupunctura?
Toata lumea auzit de acupunctura sau mai bine spus "tratament revolutionar cu multe ace".In schimb foarte putina lume stie despre acupunctura ca a aparut cu mult inainte ca medicina sa fie macar definita ca si o stiinta.

La origini acupuntura si tratamentele cu acupunctura sunt regasite ca si tehnici medicale in medicina traditionala chinezeasca, si consta in principal in insertia / introducerea de ace in anumite puncte pe corp pentru a echilibra fortele antagoniste Yin si Yang si a echilibra energia chi ( energie care se presupune ca trece prin toate corpurile).
Pana acum au fost identificate pe corpul uman pana la 500 de puncte in care pot fi inserate ace in cadrul unui tratament de acupunctura

Tratamentele cu acupunctura se practica in China de peste 2000 de ani, iar in ultima vreme multi terapeuti au incercat sa imbunatateasca tratamentul de acupunctura prin introducerea unor curenti slabi in ace, indoirea acelor sau incingerea acestor ace. Totusi pana in acest moment nu exista o demonstratie clara a faptului ca deblocarea energiei Chi are efect sau nu asupra bolilor sau faptul ca energia chi exista si este detectabil prin metode stiintifice empirice.

Inca multa lume sustine faptul ca acupunctura nu este o solutie pentru boli si diverse afectiuni si cea mai intalnita explicatie in apararea acupuncturii este faptul ca ea functioneaza.Pe scurt, majoritatea rezultatelor benefice înregistrate se datoreaza schimbarii starii de spirit, efectului placebo si erorii regresive.
In schimb exista pacienti care spun ca in urma tratamentelor de acupunctura au fost vindecati de anunmite afectiuni.
In Romania cabinetele de acupunctura si homeopatie sunt o aparitie relativ recenta cele mai multe cabinete de acupunctura sunt in Bucuresti. Pentru un cabinet de acupunctura si homeopatie in Bucuresti puteti consulta lista de cabinete de acupunctura pe romedic, sau cabinete de acupunctura Cluj pe acelasi site.

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (0 adaugat)

total: | afisate:

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

3.00