Pagina Principala | Sanatate | Alimente salvatoare pentru micile neplaceri

Alimente salvatoare pentru micile neplaceri

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
Alimente salvatoare pentru micile neplaceri

Ce poate fi mai de dorit decat sa te simti bine?
Raspunsul e simplu : sa te simti formidabil, vestea buna consumarea sau evitarea anumitor alimente poate elimina pentru totdeauna mici neplaceri precum durerile menstruale sau balonarile.

Urticarie

-Daca ai senzatia de mancarime si pielea este inflamata nu da vina neaparat pe crema folosita, ci pe ce ai consumat la masa de pranz.Alimentele precum scoicile, graul sau alunele pot deseori declansa alergii.daca esti alergica la latexai un motiv in plus sa fi atenta la ce mananci. La persoanele care au alergie la acest tip de cauciuc pot aparea reactii nedorite la nivelul pielii, daca mananca banane, cartofi, rosii,avocado, castane sau kiwi – toate acestea contin proteine la fel ca si cele din latex pot avea efect alergic.

Solutia- Din pacate nu exista nici un aliment care sa poata fi considerat absolut sigurpentru cei cu alergii, pur si simplu va trebui sa evitati orice aliment suspect de a declansa alergia.

Balonari

-Nu ai mancat prea multe prajituri cu ciocolata  dar te simti totusi balonata dupa cina, in plus trebuie sa te abtii de la acea “sanatoasa” salata de fructe. Consumarea fructelor la sfarsitul mesei poate provoca o senzatie neplacuta de balonare, atunci cand se consuma doar fructe ele sunt digerate foarte rapid, aproximativ 20-30 de minute.Dar consumate la sfarsitul mesei ele se “aseaza” peste celelalte alimente (care sunt digerate mai greu) si incep sa fermenteze inainte de a fi digerate ceea ce provoaca balonarea abdomenului.

Solutia: mananca multe fructe dar nu ca desert la sfarsitul mesei, consuma in schimb fructe la micul dejun , la ora 10 in pauza sau ca o gustare dupa-amiazafructele constituind o excelenta sursa de energie.

Ulceratiile bucale

-Prezenta acestor mici puncte dureroase de pe limba sau si gingii pot fi datorate alimentatiei(alimentele acide precum rosiile, citrice sau ananasul care irita mucoasa bucala)-sau dimpotriva carentelelor de alimente.Una dintre cele mai frecvente cauze ale ulceratiilor bucale o constituie lipsa vitaminelor B, in special B6 si B12, a acidului folic dar si a fierului sau a viatminei A.

Solutia:se recomanda consumarea de fructe uscate (ca sursa suplimentara de fier)si a germenilor de grau(pentru vitaminele din complexul B). Mananca de asemeneamai multe fructesi legume de culoaregalbena sau verde inchis contin acid folic si betacaroten pe care organismul le transforma in vitamina A.

Constipatia   

-Daca ti-ai marit cota zilnica de fibre alimentare consumand hrana bogata in asa ceva cu foarte mult lapte semidegresat e posibil ca efectul sa fie unul mai degraba negativ. Abuzul de produse lactate poate bloca si el sistemul digestiv.

Solutia: este preferabil sa consumi alimnete cu soia , sa mananci mai mult orez, fasole uscata, paine integrala, fructe prospete si legume. Bea mai multe lichide: incearca sa ajungi cel putin la 8 pahare de apa zilnic.Iaurtul (consumat cu masura) te poate ajuta si el, culturile bacterienepe care le contine contribuie la restabilirea echilibului intestinal natural, atenuand deranjamentele stomacale.

Durerile menstruale

-Grasimile animale pot stimula secretia de cid arahidonic, consecinta directa fiind cresterea nivelului de substante chimice care pot provoca durerile menstruale.O alimentaie deficitara in calciu si magneziu poate fi si ea o cauza. Prezenta acestor minerale ajuta muschii sa se relaxeze reducand astfel intensitatea durerilor.

Solutia:pentru a mari aportul de calciu fara ca cel de grasimi animale sa creascaprea mult evita produsele cu continut mare de grasimi si alegele pe cele degresate sau si mai bine, mareste consumul de germeni de grau, legume verzi, untura de peste , nuci si seminte.

Respiratia urat mirositoare

-Stii probabil care sunt cele mai frecvente cauze: usturoiul , ceapa si cafeaua, insa si produsele lactate cu un continut mare de grasimi(smantana de exemplu) pot produce acest efect.Ele contin compusi care patrund in sistemul sanvinsi pe care oricat de ne-am doriii expiram in mediu inconjurator datorita circulatiei la nivel pulmonar.Alimentele bogate in glucidepot avea si ele acest efect neplacut. Acestea se lipesc de dintisi dupa cateva ore fac ca respiratia sa devina urat mirositoareducand si la formarea placii dentare si a culturilor bacteriene in gura.

Solutia
Consuma fructe intre mese si incearca sa freci cu periuta de dinti baza limbii locul unde se acumuleaza frecvent ”sursele”mirosurilor neplacute.Iti poti mentine respiratia proaspata mestecand patrunjel , menta, cuisoare sau seminte de anason.

 

Avantaje

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (0 adaugat)

total: | afisate:

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

5.00