A fi isteric...

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
A fi isteric...

 A fi isteric nu e doar o jignire la adresa cuiva, ci este o tulburare emotionala. Isteria poate sa ne afecteze serios relatiile cu ceilalti si  viata sexuala. 

    Istericul se caracterizeaza printr-o nevoie acuta de afectiune  si adopta un comportament special, care are drept obiectiv atragerea atentiei celorlalti si seducerea acestora. Rolurile jucate sunt cel mai adesea ipostazieri in persoane de sex opus , dar si de copil sau de personaje care sunt la moda. Jucarea rolului este facilitata de teatralism si de sugestibilitate.

     Cu toate ca este avid de afectiune ,istericul suporta greu o prea mare apropiere. Daca aceasta apropiere se instaleaza in ciuda a orice , istericul va incerca sa-l indeparteze pe cel caruia ii datoreaza aceasta apropiere printr-un comportament agresiv. Daca celalalt se indeparteaza mult sau dispare complet, istericul va fi deprimat sau va poza in victima, trecand de la rolul de vedeta la cel de persecutat.

    Aceste tulburari relationale au o puternica influenta asupra vietii sexuale. Isteria feminina clasica se caracterizeaza prin evitatrea  oricaror relatii sexuale intr-o atitudine de seducrie sau pur platonica. In zilele noastre, abstinenta sexuala este rar intalnita. Ea este deseori inlocuita printr-un numar de aventuri. Viata sexuala este in aceste cazuri nesatisfacatoare.Cel mai adesea este vorba de disfunctionalitati in raspunsul sexual sau cel putin o disociere intre atasamentl afectiv si satisfactia sexuala.
    Comportamentul emotional al istericului este perturbat de o tendinta de dramatizare a afectelor si de o  hiper expresivitate a emotiilor. Aceste evenimente minore vor declansa o reactie intensa.Femeile adopta cel mai adesea roluri masculine cautand senzatii tari sau un climat emotional foarte intens pe care stiu sa il creeze in anumite grupuri prin manipulari sau prin starile lor agresive.
    Alte ori istericul, luand rolul de victima , da vina pe altul. Simptomele isterice survin frecvent dupa o ruptura, care urmeaza dupa o indelungata stare conflictuala sau dupa o perioada de intensa tensiune emotionala, gasind remedii imediate unei stari de angoasa si impiedicand izolarea prin angrenarea anturajului in diverse activitati.

     Exista diferite stadii ale isteriei ,unele dintre ele sunt foarte grave altele nu se  recunosc prea usor de cei din jur. Isteria este de multe ori asociata si apropiata de paranoia.

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (5 adaugat)

avatar
Mihaila Ramona 15/10/2008 09:37:20
Imi place foarte mult acest site si as dori sa devin colaborator la cateva rubrici. As avea nevoie de un contact-un numar de telefon sau o adresa de e-mail, iau legatura cu persoana cu care as putea sa vorbesc despre o eventuala colaborare.
avatar
cristian 25/03/2009 00:07:36
Buna Ramona. Ma bucur ca mai sunt persoane interesate de asemenea lucruri. putem comunica si impartasi mai multe pe mess? Id-ul este gatincristian
Astept cu deosebit interes
avatar
Daniel 06/04/2009 16:55:25
Buna si mie imi plac genul asta de lcruri legate de psihologia omului si altele, tare articolul astept si o continoare la el, ceva mai detaliat.
avatar
flow 15/04/2009 16:02:01
..foarte detaliat si informativ..bravo!!
avatar
francesca 27/04/2011 16:10:59
ma bucur ca exista site-uri pe care se discuta aceste teme.
total: 5 | afisate: 1 - 5

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

4.78