Pagina Principala | Moda Si Tendinte | Solarium si bronzare frumoasa

Solarium si bronzare frumoasa

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
Solarium si bronzare frumoasa
Din cauza vremii schimbatoare, numarul celor care apeleaza la solar s-a triplat. Acest lucru face ca patronii de astfel de saloane sa incaseze lunar pana la 75.000 de lei. Fenomenul bronzului artificial a luat amploare si la noi in tara.Pe langa faptul ca a devenit o moda acest fenomen este privit si ca o necesitate. Astfel, saloanele care au aparate de bronzat sunt frecventate din ce in ce mai des de femei, dar si de barbati.Daca comparam numarul barbatilor cu cel al femeilor care apeleaza la acest serviciu, ar fi cam de 30 barbati la o suta de femei, numarul persoanelor care apeleaza la acest serviciu s-a triplat fata de anii trecuti. Acest fenomen este cauzat de vremea ploioasa si schimbatoare dar si de dorinta de a avea o culoare ciocolatie sexi si senzuala. De regula, cei mai multi clienti sunt in perioada iarna-primavara si toamna,dar si inaintea sarbatorilor sau a evenimentelor importante si mondene din viata lor.Daca vom avea numai doua luni de vara, cum se preconizeaza, cu siguranta vor fi clienti din ce in ce mai multi.

CLIENTII
.

Saloanele cu solar au devenit neincapatoare, numar este de trei ori mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada, anii trecuti. De la tineri adolescenti pana la pensionari,de la someri la directori ,femei si barbati din ce in mai multa lume apeleaza la aceste servici.Timpul e din cee in ce mai scurt si lumea nu trebuie sa uite de ei insisi si de frumusetea lor.

PRETURI


Pentru un minut la solar clientii trebuie sa plateasca intre 0.5 si 5 RON in functie de aparate si alte facilitati. Persoanele au insa si posibilitatea de a-si face abonament, minutul fiind mai ieftin.Exista salone care nu fac abonamente insa lucreaza cu programari sau si una si alta.Saloanele care au exclusiv solar programarile se fac de multe ori cu o zi inainte mai ales in perioadele aglomerate.

AVANTAJE.

Persoanele care frecventeaza solarul stiu ca au si avantaje, dar si dezavantaje. Efectele biopozitive ale radiatiei optice pe om au fost observate inca din 1990 de parintele bronzului, Friederich Wolff. Riscurile sunt aceleasi ca in momentul expunerii la soare. Depinde foarte mult de tipul de piele si de afectiunile pe care le are clientul. Clientii trebuie sa urmeze sfaturile pe care le primesc si totul va fi in regula. In prima categorie sunt incluse urmatoarele: solarul previne osteoporoza si rahitismul, trateaza unele boli de piele (acnee, psoriazis sau neurodermatite), stimuleaza sistemul imunitar, determina cresterea fortei fizice a organismului, are efecte benefice pentru inima si circulatie, previne starile gripale si inlatura depresiile, aduce starea de buna dispozitie, gradul de protectie este foarte exact masurat ca si timpul de expunere si nu te cojesti. Cel mai mare dezavantaj este imbatranirea epidermei.

REGULI.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale bronzului artificial trebuie respectate cu strictete cateva reguli. Acestea sunt: efectuarea testului pregatitor, bronzarea incetul cu incetul, respectarea timpului de bronzat recomandat pentru tenul pe care il ai, purtarea ochelarilor de protectie, hranirea epidermei cu o crema hidratanta imediat dupa expunere, folosirea produselor acceleratoare etc. Standardele internationale recomanda maxim 50 de sedinte de bronzare anual.

MODA


Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca solarele creeaza dependenta. "Este vorba de efectul de buna dispozitie pe care ti-l da solarul, si nu numai pielea ciocolatie. Am pus la dispozitia amatorilor de bronzat atat paturi cu raze ultraviolete (UV), cat si paturi normale, fara sa existe o diferenta vizibila intre ele. Cei mai multi dintre voluntari le-au ales pe cele cu raze UV", a declarat coordonatorul studiului. Tot el a mai spus ca endorfinele, substantele produse de organism in timpul exercitiilor fizice, care dau senzatia de buna dispozitie, sunt "eliberate" si in timpul expunerii la razele UV.

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (0 adaugat)

total: | afisate:

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

4.29