Pagina Principala | Cultura | Cei mai buni in Europa

Cei mai buni in Europa

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
Cei mai buni in Europa

Cine este cel mai frumos prim-ministru al Europei? Care este oraşul cel mai potrivit pentru a merge cu bicicleta? Care este cea mai confortabilă piesă de mobilier? Iată ghidul anual cu cele mai tari lucruri, locuri şi oameni din Europa de azi.

Cel mai bun design de mobilă

Arată ca un sac plin cu boabe de fasole, pare a fi o canapea, poate fi folosit ÅŸi ca pat ÅŸi e atât de confortabil, încât nu veÅ£i dori să vă mai ridicaÅ£i. Noul Fatboy (Grăsan), conceput de designerul finlandez Jukka Setälä, e pe cale să devină scaunul dorit de celebrităţi ÅŸi de iubitorii de confort din toată lumea. AflaÅ£i mai multe vizitând site-ul . Ce aÅ£i zice de o masă care arată ca o carte? „O Livro Mesa“ e o ediÅ£ie limitată de mese din sticlă create de designerul portughez Miguel Vieira Baptista. Făcute dintr-o bază de carton gros ÅŸi material textil ÅŸi legate ca paginile unei cărÅ£i, aceste mese pot deveni buni tovarăşi de lectură.

Cea mai tare jucărie
Cu capul în nori după avioane

Peter Michel, din Hamburg, Germania, ar putea fi cel mai bătrân copil din Europa. ~n doi ani ÅŸi cu cheltuieli de 80.000 de euro a construit o replică uriaşă a avionului Airbus A380 Superjumbo jet. Modelul său este o copie la scară de 1 la 16 ÅŸi are motoare cu reacÅ£ie, tren de aterizare escamotabil ÅŸi sistem de navigaÅ£ie prin satelit. După primul zbor reuÅŸit în decembrie anul trecut, Michel, de 62 de ani, vrea să etaleze cea mai tare jucărie la spectacolele aeriene de pe continent.

Cel mai bun centru de relaxare de pe autostradă
ÎncetiniÅ£i!

BucuraÅ£i-vă de o clipă zen în primul popas auto Feng Shui din Germania. Centrul, în valoare de trei milioane de euro, localizat la Gruibingen, lângă Stuttgart, oferă toate comodităţile unui spaÅ£iu de relaxare, cu atmosferă din Orientul >ndepărtat. Restaurantul serveÅŸte mâncare gătită în tigăi din lemn de wok, din fântânile în formă de peÅŸte vă puteÅ£i răcori cu apă minerală, iar pereÅ£ii sunt pictaÅ£i în culori pastelate. +oferii se pot odihni în „Camera liniÅŸtită“. La un an de la lansarea sa în 2003, a fost recunoscut ca unul din primele trei centre de relaxare din Germania ÅŸi Austria de către Clubul german de automobile ÅŸi de călătorii.

Cea mai bună geantă
Autostrada dă tonul

Când fraÅ£ii suedezi Markus ÅŸi Daniel Freitag nu au găsit o geantă suficient de mare ÅŸi de solidă pentru a o arunca pe spate în timp ce făceau turul oraÅŸului Zürich pe bicicletă, au decis să producă ei una. Folosind autostrada ca sursă de inspiraÅ£ie, au început proiectarea unei genÅ£i zdravene, făcute dintr-o prelată impermeabilă, din centuri de siguranţă ÅŸi din anvelope de bicicletă. A devenit foarte repede la modă. Geanta Freitag este accesoriul pe care europenii ecologiÅŸti trebuie
neapărat să şi-l procure. Genţile Freitag sunt unicate şi puteţi chiar să vă proiectaţi propria geantă online.

Cele mai ambiţioase clădiri moderne
Minunea din Muenchen

Numită afectuos Schlauchboot (±alupa de cauciuc), Arena Allianz din München este stadionul-vedetă a Cupei Mondiale din 2006. Gazdă a meciului de deschidere ÅŸi teren al echipelor locale Bayern München ÅŸi TSV 1860, stadionul cu 69.000 de locuri reuÅŸeÅŸte să adune fanii mai ceva ca niciodată. AcoperiÅŸul transparent, proiectat de arhitecÅ£ii elveÅ£ieni Herzog ÅŸi De Meuron, îÅŸi schimbă culoarea în funcÅ£ie de meci, bătând în roÅŸu-aprins la meciurile de acasă ale lui Bayern ÅŸi în alb în timpul zilei. La inaugurarea acestuia, în mai 2005, managerul lui
Bayern, Uli Hoeness, a declarat: „Se va scrie istorie aici. Sper să continuăm să jucăm un fotbal fantastic pe acest stadion de vis“.

Cel mai original bar de cockteiluri
Gustul mierii

Vodca nu e singura băutură care merită gustată în Rusia. O excursie în barul „Milk and Honey” (Lapte ÅŸi miere) din Moscova vă rezervă o surpriză plăcută. Decorat în stilul „noului maximalism baroc ÅŸi decadent“, după spusele patronului britanic Ceawlin Thynn, barul, situat în apropierea fostului sediu KGB, este camera secretă de rafinament a Moscovei. Adresa: Myasnitskaya Ulitsa nr. 38, 101000, Moscova.

Cel mai bun loc de veci

La Cimitirul Vesel din SăpânÅ£a, în nordul României, pe pietrele de mormânt putem citi, în loc de epitafuri solemne, lucruri amuzante, cum e ÅŸi următorul: „Aici odihneÅŸte soacră-mea. Un an de mai trăia,
pe mine mă-ngropa”.

 

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (0 adaugat)

total: | afisate:

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

0