Pagina Principala | Cosmetica si Frumusete | REVOLTATOR: "NORA PENTRU MAMA" SAU EMISIUNEA CARE CARE NU SE DA IN LATURI DE LA NIMIC

REVOLTATOR: "NORA PENTRU MAMA" SAU EMISIUNEA CARE CARE NU SE DA IN LATURI DE LA NIMIC

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
REVOLTATOR: "NORA PENTRU MAMA" SAU EMISIUNEA CARE CARE NU SE DA IN LATURI DE LA NIMIC
„Nora pentru mama” este, fara îndoiala, una dintre cele mai populare emisiuni de televiziune, situând totodata, Kanal D în topul televiziunilor ce difuzeaza reality-show-uri de succes.
Marturisesc ca, în ciuda rezervelor mele, am ajuns chiar si eu sa urmaresc uneori si cu oarecare interes povestile de viata ale concurentilor de la ambele editii; însa emisiunea-farsa ce a precedat ziua de 1 aprilie si consecintele sale de astazi (2 aprilie) m-au revoltat peste masura. Iata si de ce : voi face, pentru „neinitiati”, rezumatul conflictului care a tinut zilele acestea cu sufletul la gura telespectatorii fideli. Doua cupluri din concurs au plecat într-o excursie de câteva zile la Paris, însotite, desigur, de o echipa Kanal D, menita sa le monitorizeze activitatile departe de tara.
Intriga a constat în faptul ca unul dintre acestea a decis sa se casatoreasca în Orasul Luminilor (este vorba de Alexandra si Cristian), în timp ce cealalta pereche s-a despartit din cauza ca populara si controversata Carmen (prietena a lui Aurutu) ar fi flirtat cu un individ - vechi prieten - pe care l-a întâlnit din întâmplare la hotelul unde erau cazati concurentii.
Aceasta întorsatura a lucrurilor a avut drept urmare, într-adevar, tintuirea telespectatorilor în fata televizoarelor, urmata de lacrimi, revolta, suferinta, creare de scenarii si sentinte morale necrutatoare, cu alte cuvinte, cam tot ceea ce îsi propune un reality-show sa trezeasca publicului pentru a obtine popularitate.
Numai ca uneori prea multe emotii strica: mamei lui Aurutu i s-a facut rau !
În mod autentic....
Dar, ce conteaza ? Aveam sa aflam a doua zi ca - surpriza !- era vorba de o ... pacaleala de 1 aprilie !
Cum, de altfel, pacaleala era si vestea buna (care a adus lacrimi de fericire în ochii doamnei Mihaela, mama lui Cristian) a casatoriei celuilalt cuplu. Doamna Mihaela (ca si doamna Gabriela, de altfel) a tacut si a înghitit, dând dovada de supunere mai degraba decât de simtul umorului (care, daca era normal sa existe într-o astfel de situatie, trebuia sa fie cam negru, ce-i drept). Oare dorinta de câstig sa fie atât de mare încât sa afecteze discernamântul concurentilor nostri care uita, astfel, sa ia atitudine atunci când bunul simt o cere ?
Si, daca descrierea planului realizatorilor de a mai smulge niste puncte de rating nu este foarte convingatoare, va invit sa va amintiti sau sa (re)vedeti secventele în care Gabriela Cristea o întreba pe mama lui Aurutu (rosie la fata, înlacrimata, cu tensiunea crescuta într-un mod îngrijorator) daca îi este teama ca fiul ei a patit ceva în Franta !
Este revoltator cum unele persoane din media se preteaza la orice, jucându-se cu viata, senimentele, valorile si sanatatea oamenilor pentru a-si atinge cât mai bine scopurile !
Desi „Nora pentru mama” pledeaza pentru moralitate si se vrea o emisiune educativa gestul de mai sus este semnul, dimpotriva, al unei atitudini infantile pâna la grotesc si mercantile pâna la identificarea cu un act de prostitutie în media.
Am tacut când am vazut ca se discuta câte o saptamâna despre cearta pornita de la spalatul paharelor în timp ce a fost aproape trecut cu vederea faptul ca Monica („Nora pentru mama 2”) – care a spus cu putin timp înainte de a iesi din concurs ca va încerca o relatie cu Bogdan pentru ca are sentimente pentru el – a uitat subit de existenta acestuia de îndata ce s-au revazut afara.
Am tacut, de asemenea, când am vazut ca Lacramioara („Nora pentru mama 1”) l-a parasit pe Dragos („Nora pentru mama 1”) dintr-un coup de foudre (naiv si neverosimil pentru o fata inteligenta si calculata ca ea) în clipa când i s-a parut ca ar mai exista o sansa in relatia cu Cristian („Nora pentru mama 1”) si iarasi nu s-a comentat nici o clipa cu adevarat aspectul etic al acestui gest.
Însa atunci când îti bati joc de sufletul unui om în toata firea pentru a obtine audienta, îmi pare ca oportunismul a atins cote care ma determina sa nu mai tac.
Pacat de o emisiune care ar fi fost relaxanta si placuta pentru targetul pe care îl are (care, constat cu tristete, ramâne - pare-se - surd la astfel de nunate si este sedus adesea numai de discutii despre organizarea bucatariei din casa „Nora pentru mama”).
Nu am crezut ca realizatorii sai au nevoie sa se coboare înt-atât pâna la a crea false conflicte...Sa fie oare pentru ca emisiunea are mai putina substanta decât îsi propune?
La astfel de întrebari trebuie sa îsi raspunda mai bine fanii „Nora pentru mama”, care sunt, pe alocuri, ca si concurentii, prea toleranti, acceptând uneori prea usor trucurile rusinoase la care recurg realizatorii emisiunii în goana oarba dupa succesul mediatic.

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (112 adaugat)

avatar
MARIA 06/04/2008 08:35:17
Nora pentru mama?????= TIGANIADA!!!Sunt mama ,la 2 baieti!!! M-a ferit, D-zeu, de asemenea ;;nurori;;!!! ;;Saracele;; sunt ;;stresate;;!!! Pt, ce sunt stresate oare????Ca; stau in casa, dorm, se distreaza , li se cumpara totul, nu fac nimic, putorile, si-s stresate, ;;sarmanele;;!!! Vor sa se marite!! Emilia le este ;;servitoare ,la ;;putori;;! ;STRESATELOR;;!! Cum v-ati fi ;descurcat;voi singure cu;; 2 copii foarte mici, dusi la cresa si camin, cu serviciu, 2 schimburi, munca la o fabrica de confectii, la masina, sa mai faci si scoala de maistri la ;seral;, cu sot plecat pe santierele tarii??? Fara ajutorul mamei care nu era in oras cu mine, soacra??? se odihnea de cand avea sotul 13ani!!M-am descurcat, mereu cu ;;capul;;!!Cu munca si cu ;totul;;!!Pe langa asta, acasa aveam masina de cusut si mai faceam un ;ban cinstit; cu spatele, nu cu dosul, de si mi s-au propus servicii mai bune ;daca; eram si eu ;;draguta; cu ei!! Dar eu mi-am realizat ;totul cu ajutorul capului!!Am 58ani, am o pensie de ;515lei; nu-s multumita, dar , sunt fericita ca; nu mi-am terfelit onoarea in picioare! Stiu ca dupa ;onoare; nu bei apa, dar, sunt fericita! Niciodata,n-a vorbit , nimeni ;urat ;la adresa mea!! FETELOR!! nNu va da-ti ''CINSTEA ;; PE RUSINE!! V-O SPUNE ;BUNICA VOASTRA,!!!Care-i o bunica intelegatoare si moderna!!
avatar
maria 06/04/2008 12:01:32
A fost;1 aprilie;!!Ce mult iubiti;;tiganii;!! Trebuie, sa-i ridicam in ;slavi; ca doar ,cu ajutorul lor, suntem ; asa de frumos;;PRIVITI IN EUROPA SI IN LUME, NU??;;N-ati gasit, un alt ;subiect;?? ;;HANDREI SI MERCEDESA;;;????/!!!!! CE MANDRI ATI FOST!!! Doamne, erau atatea subiecte, dar de ;;intelijenti;; ce a-ti fost, trebuia sa face-ti aceea mascarada de 2 lei!!!URA!!!!!!! Hhhhandrei!!!!!!URA!!!!! Mmmmercedesa!!!!!!!!!!!Ati fost;;SUPER COOLLLLLLLL!!!!!!!!Cu asta iesim in; fata ;cu indeletniciri de ;tigani;;! Asa ca ,nu va mai mirati de ,loc! uuuuuurrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! ;TATIANA''???????Cred ca, ai pe undeva ,niste radacini de la ;GINGISHAN;;!!!!!!!Ai niste apucaturi demne, de cartierul;;FERENTARI;;!!D-soara, tu??????? Cu facultati??????? Draga n-ai educatie nici cat poate sa aiba un copil de ;;3ani;!!!!!!!Esti ;;impertinenta, esti ;;fara bun simt; ce mai???? educatia ta,de la cei 6-7ani de acasa= ooooooooooooooooo!!!!Ai vorbit cu viitoarea ta ;;soacra ;;;precum la cort;;!! Este ;;MAMA;; barbatului, pe care spui, ca-l iubesti!!Este mama lui!! Cand te casatoresti, TATIANA, iti i-ai cu ;tine,sotul , si parintii ;;la pachet;;!Daca pt, tine , mata-i unica, si Veronica este ;;mama lui Dragos;!!!Si trebuie ;;respectata;;! Cand vei fi mama , copiii tai o sa ti plateasca, sunt sigura cu ;;aceeasi moneda;;! Nici nu meriti alceva! DRAGOS??????? Nu inteleg, de ce, esti;;orb;??, Acum sunteti, la inceputul relatiei, ;;mare iubire (oare??)ati ajuns sa va ;; batateti, sa va-njurati (ca la cort) sa va jigniti, sa va scuipati, precum cei din; Ferentari;; ce va fi atunci,peste;; 10-20-30-40-50......ani??? De casnicie???? Aceasta relatie , este ;;pe interes;;!!!!!!!!! banii! atat! In rest?? ""TIGANIADA""!! TINETI-O TOT ASA!! SUNTETI TARE MANDRI! Sunteti de atata vreme in casa, sunteti ;;indragostiti;; dar n-am vazut ;;o declaratie sincera de dragoate;, n-am vazut tandrete, am vazut;;TIGANIADA;; FELICITARI!! VOTATII SUNT SI EI ;;;SUPER COOLLLLL;;!! ELENA!! Ai intrat ca ;;mama pt, dragos!!Atunci fii corecta!! In tiganiada si nesimtirea Tatianei, nu mai ;;pune gaz pe foc;;!!!!! Tatiana si-a cerut ;;scuze ;de la toata lumea mai putin de la ;;mama lui Dragos!!Daca, se vor casatori ,nu v-a sta cu lumea! V-a trebui sa stea si cu ;;VERONICA;;pt. ca este ;;;MAMA;;!!!!!!!!!! MANDRE IUBITE, SOTII S-AU AMANTE , POATE AVEA ;;DRAGOS;; 100!!!!!!!!! ;;;MAMA;; ESTE UNICA!! ORI CA TI PLACE, ORI CA NU! EL POATE SA SI SCHIMBE RELATIILE CU ZECILE, DAR;;; M A M A ''' RAMANE PE VECI MAMA'! Si necesita ;;;RESPECT;; TATIANA!! VERONICA ,NU MERITA CE I FACE TI VOI; DRAGOS SI TATIANA!!!!!!! DUPA TIGANIADA, TREBUIA ;;SA VA ;;;ELIMINE;; N-AU FOST ;;;CORECTI CEI DIN ;;;COMISIE;; PT, CA ;;VASILE;; N-A FACUT CE A-TI FACUT VOI SI ;;;COMISIA;; L-A DAT AFARA!!! CUM TREBUIA LUAT, ACEST LUCRU? ARANJAMENTE FLORARE? PE TIGANI DE SI -S MAI DECENTI AFARA, PE VOI, ACOLO!! BRAVOSSSSSSS!!!!!!!!!!! SUNTETI SUPER!!!!!!!
avatar
fantomas 06/04/2008 12:18:17
FETELOR!!!!!!!!Daca, este, asa de deosebita, face ti ca ea!Vine vara! La plaja, se poarta, nud, dar ;;faceti-va toaleta jos;;! Care , sunteti bogate, -n par! Ca a Gabrielei este ;;;oribila;;! Daca, tot a vrut sa ni-o arate macar ; trebuia, s-o tunda, s-o vopseasca, sa aiba un alt;;luk;;!n-am dreptate???Eu cred ca ;;am mare dreptate;;!!!!!!!
avatar
mihaela 09/04/2008 17:52:11
halal emisiunie doamna gabriela!aveti rol de instigator?sau de moderator!nu puteti sa stapaniti "fiarele"?!?!
avatar
mihaela 09/04/2008 17:52:11
halal emisiunie doamna gabriela!aveti rol de instigator?sau de moderator!nu puteti sa stapaniti "fiarele"?!?!
avatar
maria 10/04/2008 23:23:36
sincer?nu stiu nici eu de ce mai ma uit?curiozitatea probabil,sau faptul ca devine interesant atunci cand unii concurenti isi dau singuri cu stangul in dreptul;tatiana ba-l iubeste pe dragos,ba-l scuipa sau injura....si multe alte chestii care tine de bunul simt,buna crestere si educare si s-au vazut radacinile....oricum este o prefacuta niciodata nu recunoaste ceea ce zice .d-nei veronica ii dau dreptate si foarte bine ca poate sa reziste...de dragul copiluluiei.a avut dreptate cand a facut-o proasta si nesimtita-chiar asta este.eu am fete si nici nu as accepta sa aiba vreodata comportamentul tatianei...!e revoltator pentru o mama de fata dar pentru o mama de baiat!!!despre ceilalti concurenti ce sa spun?ii cred,le dau si dreptate uneori si este bine ca stiu sa reziste tuturor atacurilor,imi place de carmen de maturitatea de care da dovada,de taria de caracter si mai ales faptul ca stie sa vorbeasca.
avatar
denysa 13/04/2008 13:05:04
sunteti cool
avatar
denisa 13/04/2008 13:21:46
cel mai frumosw kuplu din casa este DRAGOS SI TATIANA.chiar daka ceidin jur nu sunt deakord cu ceea ce fak ei tot se iubesk si nui intereseaza ce spun alti.tineti-o tot asa.Alexandra este o fata ku multe fite in cap.iar Sfanta Mironasita Diana este o barfitoare si o plangacioasa pt orice lucru se unfla si incepe sa planga.d-na Veronica s-o lase in pace pe Tatiana si pe Dragos sa-si vada de viata ei.Carmen e aku in 19 lea cerk este aici Aurutu si incepe iar sa faka figuri.cei mai simpatiki baiati sunt Andrei si Dragos.
avatar
valentina 14/04/2008 19:59:37
carmen este o zdreanta
avatar
madalina 14/04/2008 21:36:54
emisiunea nora pentru mama este super.mai ales prezentatoarea...inainte nu imi placea de carmen dar s-a mai linistit de cand aintrat "aurutu"
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next total: 112 | afisate: 1 - 10

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

3.78