Pagina Principala | Cosmetica si Frumusete | REVOLTATOR: "NORA PENTRU MAMA" SAU EMISIUNEA CARE CARE NU SE DA IN LATURI DE LA NIMIC

REVOLTATOR: "NORA PENTRU MAMA" SAU EMISIUNEA CARE CARE NU SE DA IN LATURI DE LA NIMIC

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
REVOLTATOR: "NORA PENTRU MAMA" SAU EMISIUNEA CARE CARE NU SE DA IN LATURI DE LA NIMIC
„Nora pentru mama” este, fara îndoiala, una dintre cele mai populare emisiuni de televiziune, situând totodata, Kanal D în topul televiziunilor ce difuzeaza reality-show-uri de succes.
Marturisesc ca, în ciuda rezervelor mele, am ajuns chiar si eu sa urmaresc uneori si cu oarecare interes povestile de viata ale concurentilor de la ambele editii; însa emisiunea-farsa ce a precedat ziua de 1 aprilie si consecintele sale de astazi (2 aprilie) m-au revoltat peste masura. Iata si de ce : voi face, pentru „neinitiati”, rezumatul conflictului care a tinut zilele acestea cu sufletul la gura telespectatorii fideli. Doua cupluri din concurs au plecat într-o excursie de câteva zile la Paris, însotite, desigur, de o echipa Kanal D, menita sa le monitorizeze activitatile departe de tara.
Intriga a constat în faptul ca unul dintre acestea a decis sa se casatoreasca în Orasul Luminilor (este vorba de Alexandra si Cristian), în timp ce cealalta pereche s-a despartit din cauza ca populara si controversata Carmen (prietena a lui Aurutu) ar fi flirtat cu un individ - vechi prieten - pe care l-a întâlnit din întâmplare la hotelul unde erau cazati concurentii.
Aceasta întorsatura a lucrurilor a avut drept urmare, într-adevar, tintuirea telespectatorilor în fata televizoarelor, urmata de lacrimi, revolta, suferinta, creare de scenarii si sentinte morale necrutatoare, cu alte cuvinte, cam tot ceea ce îsi propune un reality-show sa trezeasca publicului pentru a obtine popularitate.
Numai ca uneori prea multe emotii strica: mamei lui Aurutu i s-a facut rau !
În mod autentic....
Dar, ce conteaza ? Aveam sa aflam a doua zi ca - surpriza !- era vorba de o ... pacaleala de 1 aprilie !
Cum, de altfel, pacaleala era si vestea buna (care a adus lacrimi de fericire în ochii doamnei Mihaela, mama lui Cristian) a casatoriei celuilalt cuplu. Doamna Mihaela (ca si doamna Gabriela, de altfel) a tacut si a înghitit, dând dovada de supunere mai degraba decât de simtul umorului (care, daca era normal sa existe într-o astfel de situatie, trebuia sa fie cam negru, ce-i drept). Oare dorinta de câstig sa fie atât de mare încât sa afecteze discernamântul concurentilor nostri care uita, astfel, sa ia atitudine atunci când bunul simt o cere ?
Si, daca descrierea planului realizatorilor de a mai smulge niste puncte de rating nu este foarte convingatoare, va invit sa va amintiti sau sa (re)vedeti secventele în care Gabriela Cristea o întreba pe mama lui Aurutu (rosie la fata, înlacrimata, cu tensiunea crescuta într-un mod îngrijorator) daca îi este teama ca fiul ei a patit ceva în Franta !
Este revoltator cum unele persoane din media se preteaza la orice, jucându-se cu viata, senimentele, valorile si sanatatea oamenilor pentru a-si atinge cât mai bine scopurile !
Desi „Nora pentru mama” pledeaza pentru moralitate si se vrea o emisiune educativa gestul de mai sus este semnul, dimpotriva, al unei atitudini infantile pâna la grotesc si mercantile pâna la identificarea cu un act de prostitutie în media.
Am tacut când am vazut ca se discuta câte o saptamâna despre cearta pornita de la spalatul paharelor în timp ce a fost aproape trecut cu vederea faptul ca Monica („Nora pentru mama 2”) – care a spus cu putin timp înainte de a iesi din concurs ca va încerca o relatie cu Bogdan pentru ca are sentimente pentru el – a uitat subit de existenta acestuia de îndata ce s-au revazut afara.
Am tacut, de asemenea, când am vazut ca Lacramioara („Nora pentru mama 1”) l-a parasit pe Dragos („Nora pentru mama 1”) dintr-un coup de foudre (naiv si neverosimil pentru o fata inteligenta si calculata ca ea) în clipa când i s-a parut ca ar mai exista o sansa in relatia cu Cristian („Nora pentru mama 1”) si iarasi nu s-a comentat nici o clipa cu adevarat aspectul etic al acestui gest.
Însa atunci când îti bati joc de sufletul unui om în toata firea pentru a obtine audienta, îmi pare ca oportunismul a atins cote care ma determina sa nu mai tac.
Pacat de o emisiune care ar fi fost relaxanta si placuta pentru targetul pe care îl are (care, constat cu tristete, ramâne - pare-se - surd la astfel de nunate si este sedus adesea numai de discutii despre organizarea bucatariei din casa „Nora pentru mama”).
Nu am crezut ca realizatorii sai au nevoie sa se coboare înt-atât pâna la a crea false conflicte...Sa fie oare pentru ca emisiunea are mai putina substanta decât îsi propune?
La astfel de întrebari trebuie sa îsi raspunda mai bine fanii „Nora pentru mama”, care sunt, pe alocuri, ca si concurentii, prea toleranti, acceptând uneori prea usor trucurile rusinoase la care recurg realizatorii emisiunii în goana oarba dupa succesul mediatic.

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (0 adaugat)

total: | afisate:

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

3.78