Pagina Principala | Cariera Si Finante | Cartile de credit

Cartile de credit

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
Cartile de credit
O serie de banci pun la dispozitie in acest moment acest instrument extrem de util care este cartea de credit. Fie ca ea este VISA, MasterCard sau American Express, modul de functionare este similar.


Deci cum functioneaza sistemul? Sistemul de carti de credit a fost creat cu intentia de a-i permite cumparatorului sa-si satisfaca imediat dorinta de cumparare de bunuri si servicii. Prin cartea de credit riscul este transferat de la vanzator la institutia financiara care a emis cartea de credit.

Cumparatorul prezinta vanzatorului cartea de credit.

Vanzatorul trimite numarul cartii de credit si detaliile tranzactiei la un sistem de autorizare.
Acesta fie autorizeaza direct tranzactia, fie o directioneaza la banca emitenta a cartii de credit, pentru aprobare.
Periodic (de exemplu, zilnic) vanzatorul trimite detaliile tranzactiilor aprobate catre banca sa.
Aceste informatii sunt trimise la asociatia emitatorilor de carti de credit dupa ce au fost procesate tranzactiile pentru care banca respectiva este si colectoare si emitatoare de carte de credit.
La sfarsitul lunii, consumatorul primeste facturile pe care trebuie sa le achite, altfel va plati dobanda pentru creditul acordat de banca ce a emis cartea de credit.

Care sunt avantajele folosirii acestui sistem?

In primul rand acela ca puteti face o cumparatura imediat, chiar daca nu aveti banii respectivi. La majoritatea bancilor, comisionul de utilizare a cardului la comerciantii care accepta plati cu carduri este 0. Un alt avantaj este perioada de gratie pe care o aveti, in care nu platiti dobanda. Aceasta perioada poate fi de la cateva zile pana la 56 de zile. Completand sumele retrase de pe cartea de credit in acest interval nu veti plati nicio dobanda.

Care sunt dezavantajele?

Acestea nu sunt prea multe. Dincolo de comisioanele destul de mici si taxele anuale de administrare, singura problema este nivelul dobanzii atunci cand se depaseste plafonul perioadei de gratie. Cand se intampla acest lucru dobanzile pot sa ajunga si la 28% la lei, ceea ce reprezinta o valoare foarte mare.

Oricum cartile de credit sunt un instrument modern de plata si creditare care in urma cu cativa ani erau aproape neutilizate, iar acum reprezinta un standard normal pentru orice comerciant, indiferent de natura afacerii pe care-o administreaza.

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (14 adaugat)

avatar
Ivangox 25/02/2018 16:59:57
Задолбало посещать скучную работу!
Зарабатывай в вебе!
Узнай как - <a href=http://alshop1.ru/>заработок интернете без приглашений</a>
avatar
Rotantak 25/02/2018 21:05:04
Ежесекундно придирается босс!
Просто начни работать в интернете!
Узнай как - <a href=http://sfrukt.ru/>заработок в интернете без вложений на карту</a>
avatar
GebEdupe 26/02/2018 01:18:16
Мыслите обучиться зарабатывать в интернет?
Это просто узнайте об этом прямо сейчас
Узнай как - <a href=http://zrvin.ru/>заработок в интернете</a>
avatar
Davidscugs 28/02/2018 08:58:43
«Папиловит» — быстро и безопасно избавит от любых папиллом и бородавок.
Наш сайт: http://workle.website/4r
avatar
KennethBlirl 02/03/2018 13:32:30
Pozitiv - это негормональный препарат, который помогает вашему организму выработать серотонин и мелатонин, которых так не хватает для радости!
Сайт: http://workle.website/74
avatar
KennethBlirl 03/03/2018 21:33:52
Pozitiv - это негормональный препарат, который помогает вашему организму выработать серотонин и мелатонин, которых так не хватает для радости!
Сайт: http://workle.website/74
avatar
KennethBlirl 05/03/2018 04:30:47
Pozitiv - это негормональный препарат, который помогает вашему организму выработать серотонин и мелатонин, которых так не хватает для радости!
Сайт: http://workle.website/74
avatar
BrianaYuq 12/03/2018 02:53:47
My friend and I went camping the other day. It was a horrific experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random subjects and whined about his sleeplessness. I totally told him to <a href=http://schapedia.com/online/tramal-50mg-side-effects>interaction</a> and deal with it.
avatar
MarcellaZwn 14/03/2018 19:21:22
My friend and I went camping the other day. It was a tiring experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random stories and cried about his anxiety. I totally told him to <a href=http://bookkeepingcertificationonline.com/kkk/buy-generic-viagra-online>here</a> and deal with it.
avatar
LolaZdn 16/03/2018 22:33:29
Hey all! Lately I have been battling with a lot of hardships. Friends and doctors keep telling me I should consider taking pills, so I may as well <a href=http://beltwaybargainmom.com/sss/tramadol-vs-morphine>here</a> and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.
1 2 next total: 14 | afisate: 1 - 10

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

5.00