Pagina Principala | Cariera Si Finante | 9 pasi ca sa-ti faci un plan de afaceri

9 pasi ca sa-ti faci un plan de afaceri

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
9 pasi ca sa-ti faci un plan de afaceri
Te-ai saturat sa tot lucrezi pentru altii? Incepe-ti propria afacere. Ai deja una, dar nu merge dupa cum ti-ai facut socotelile? Ti-am pregatit niste sfaturi care sa te ajute sa-ti construiesti un plan de afaceri. Ca sa ai o viata de patron linistita.

 

1. Mai intai intreba-te care-i scopul planului de afaceri pe care-l faci. Vrei un ghid ca sa incepi o noua afacere sau vrei sa-ti mai strangi niste capital pentru afacerea pe care o ai deja?

 

2. Pune pe hartie o lista de teluri pe care vrei sa le atingi in afacerea ta si faci un plan despre cum va arata aceasta afacere peste trei-cinci ani.

 

3. Defineste-ti in mod clar publicul tinta, clientii, fa o imagine a celor care-ti vor cumpara produsele.

 

4. Fa o schema a continutului afacerii ca sa stii exact care sunt domeniile in care sa te informezi.

 

5. Aduna datele de care ai nevoie. De exemplu, ai nevoie de informatii despre concurenta ta, despre marimea pietei pentru care afacerea ta va produce, despre caracteristicile clientelei pe care-o tintesti.

 

6. Aduna-ti, pe hartie, echipa cu care vei lucra. Daca nu esti absolut sigura de calitatile unei persoane pe care ai luat-o la bord, acum e momentul sa te razgandesti. Ai grija sa aduni CV-urile lor detaliate, nu numai informatiile despre experienta lor profesionala sunt de ajutor, ci si datele personale.

 

7. Zbate-te sa faci rost de toate documentele de care crezi ca ai nevoie pentru afacerea ta – formulare, certificate, copii dupa diverse acte contabile. Mai bine sa fie in plus, decat sa-ti lipseasca vreun act, tocmai cand ai nevoie de el.

 

8. Uita-te peste alte planuri de afaceri din domeniul tau. Cu siguranta nu esti prima care incearca o afacere in acest domeniu, asa ca nu trebuie sa te chinui sa reinventezi roata. Nu strica sa te inspiri de la altii care au avut succes.

 

9. Alege-ti programul in care vei scrie acest plan de afaceri. Te poti folosi de un simplu program de editare text, cum este Word, sau un program ceva mai complicat, cu mai multe optiuni de prezentare a documentelor, cum ar fi PowerPoint.

 

Succes! Ne vedem la prima deducere de impozit!

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (0 adaugat)

total: | afisate:

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

4.77