Pagina Principala | Cariera Si Finante | Universitatea Spiru Haret - scoasa in afara legii

Universitatea Spiru Haret - scoasa in afara legii

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
Universitatea Spiru Haret - scoasa in afara legii

Ceea ce se poate intampla numai in Romania, se intampla.
Dupa cum spun cei de la ziarul Gandul :
"Ministerul Educatiei refuza sa acorde diplome pentru specializarile neautorizate prin care Universitatea Spiru Haret scoate anual zeci de mii de absolventi: „Anul acesta, au cerut 56.000 de diplome. Eu m-am speriat pentru ca nu stiam cifra de anul trecut. Doar n-o sa primeasca în continuare dreptul de a fi sigla ministerului pe niste diplome care nu respecta legea” ".
Pe de alta parte Universitatea Spiriu Haret este una dintre minunatele universitati din Romania unde totul de facea rapid si fara probleme, promovarea examenelor cu o rapiditate de nedescris ( am intalnit pe cineva care a promovat 18 examene in 3 ore), calitatea cursurilor foarte indoielnice cat si rata de prezenta la cursuri si seminatii intotdeauna a lasat de dorit.
Pe de alta parte faptul ca Ministerul Invatamantului nu verifica facultatile particulare si modul de desfasurare al procesului de invatamant ridica multe probleme la gradul de "lobby" care se practica la nivel inalt in Romania.
Pentru ca nici o universitate particulara din Romania nu este o organizatie de binefacere si, cu atat mai mult au taxe destul de piperate si implicit venituri pentru actionari rezonabile, care fac din aceste universitati veritabile afaceri chiar si in perioada de criza ( "Nu pot sa iti dau un creier dar pot sa iti ofer o diploma" cum spunea Vrajitorul din OZ).
Cert este faptul ca in acest moment 56.000 de absolventi ( facultate de 3 ani in loc de 4, balet extrem) au pierdut 3 ani la facultate, au platit 3 ani taxe pentru studii si examene si in acest moment au cam ramas cu ochii in soare.
O solutie pentru absolventii din anii trecuti ar fi inscrierea la un masterat la una dintre facultatile particulare acreditate dau o facultate de stat pentru a mai reduce din efectul "Spiru Haret" in momentul angajarii ( foarte multe anuntui de angajare pun o conditie obligatorie : " Fara absolventi de la Spiru Haret".
Stirile Pro Tv au o stire pe aceasta tema :

 

 

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (0 adaugat)

total: | afisate:

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

5.00