Pagina Principala | Adolescenti | Iubirea invinge totul...

Iubirea invinge totul...

De
Marime caractere: Decrease font Enlarge font
Iubirea invinge totul...
Zicala ne duce cu gandul la celebrul poet Vergilius, care spunea ca "Dragostea invinge totul si noi ne lasam invinsi de ea" si se refera la puterea si entuziasmul care ne cuprind cand iubim.

La iubire, ca si la fotbal, se pricepe toata lumea. Toti avem o parere despre ea, o privim sub diferite feluri. Educatia, experientele trecute, mediul, felul de a gandi, toate acestea fac ca fiecare sa aiba o perceptie unica asupra iubirii.

Pentru a intelge iubirea, trebuie in primul rand sa fim plini de iubire. Iubirea nu poate exista ca un monolog, ea fiind un dialog armonios.

Pentru romanticii visatori, iubirea este o forta misterioasa care pune stapanire deodata, pe neasteptate, un sentiment de extaz trait doar o data in viata. Iubirea este o problema care implica doar inima, este ceva care nu poate fi inteles, ci numai trait.

Dragostea este singura cale spre a accede in cunoastere, in aspiratia spre absolut. Atingerea absolutului este fericirea suprema, iubirea capata dimensiuni sacre, energia si forta acestui sentiment pot face "minuni".

Dragostea este singura solutie de supravietuire spirituala care sa invinga timpul si sa eternizeze simtirea umana. Accesul la iubire are valoare suprema, conferind sens profund existentei umane; numai iubirea poate eterniza sufletul omului, pe cand absenta ei l-ar vesteji.

Cu alte cuvinte, iubirea este un sentiment materializat, stare sufleteasca ce capata puteri demiurgice asupra sensibilitatii omului, inaltandu-l in centrul lumii care, la randul ei, se reordoneaza sub forta miraculoasa a celui mai uman sentiment.

A te indragosti poate fi o experienta de o frumusete unica, fara indoiala, sentimentul de iubire fiind incarcat de puritate, de candoare si gingasie, si, altfel spus, "dureros de dulce", dezvaluind trairi nebanuite.

Fiecare cauta acea iubire care depaseste dragostea si ura, fiecare dintre noi este in cautarea iubirii. Daca nu, vom fi lipsiti de cele mai mari bucurii ale vietii, vom fi lipsiti de tot ceea ce este cu adevarat valoros. Pasiunea si forta pe care ni le da iubirea in goana de zi cu zi, ne calauzeste pe cararile adesea intortocheate ale sufletului. Astfel, lumea devine mai stralucitoare, mai plina de culoare, mai calda, mai plina de sens.

Povestile si legendele care ne "hranesc" ne arata ca, pana la urma, dragostea invinge totul... ca un nor care vrea sa-si reverse ploaia, ca o floare care vrea sa-si imprastie parfumul...

Aboneaza-la feed-ul de comentarii Comentarii (17 adaugat)

avatar
andreea 05/06/2007 06:23:48
Acest comentariu mi se pare frumos pt ca exprima cea ce simte omul cand iubeste .Eu cred ca este adevarata zicala - iubirea invinge totul- chiar daca nu m-am indragostit inca.
avatar
cip0 04/10/2008 22:16:43
aaam....vrajeala; superlative? Uite, cu intregul meu incomplex de inferioritate (nu vreau un intreg complex numai pentru mine, sunt doar concepte): <<Daca nu, vom fi lipsiti de [...]tot ceea ce este cu adevarat valoros.>> => cum de apare nihilismul, psihologia nu face asemenea erori(?!). Explicatii mintilor gregare, ca in fapt articolul asta e vrajeala, fara insa ca asa ceva sa fie negativ... Vrajeala e fireasca. Poate un suflet invata in absenta partiala, adica va presupune... Ceea ce tot traire e, una simulata. Computerul de bord din suflet duce pe drumuri nebanuite, si indiferenta se poate gasi si acolo poate, in toata spontaneitatea si minunatiile ce se vor murmura unei minti avide. Bulshum xuletilor, sa va fie rusine .. glumesc evident. Nota pentru sine acum: mai usor cu bigotismul :P (daca nu crezi in simtul humorului). Mastrubatie utila!
avatar
ana 27/01/2009 10:23:55
daca daruiesti iubire poti intele ce inseamna iubirea
avatar
maria g 16/05/2009 19:39:35
sunt vb frumoase , dar ce faci atuncu kd iubirea nu ajunge la tine ? Ce faci atunci knd ti-o doresti din tot sufletul si nu ai parte de ea ?
avatar
stelline 14/07/2009 18:16:29
cred ca exista iubire adevarata cu o singura conditie;cei doi sa se cunoasaca si sa se respecte in rest totul vine de la sine.
avatar
bogheanuveronica 11/10/2009 17:01:30
iubirea pentru uni,este interzisa iar pentru alti mult prea dorita
avatar
delia 02/11/2009 12:43:20
e misto.... si eu sunt indragostitaaa
si stiu ce inseamna:p
avatar
palaga 07/11/2009 19:43:50
iubirea...greu de spus.Fiecare vede altceva.este in tine nu ai cum sa inveti sa iubesti
avatar
Ionelia 11/11/2009 14:01:28
Iubirea de asemenea cum se scrie mai sus este un sentiment uman si este trait de fiecare om in parte.Dar ceia ce trebuie sa stim si sa invat din iubire este sa ne daruim totul unuia celuilalt fara reprosuri.
avatar
oana 15/11/2009 11:48:15
imi plac cuvintele.iubirea este frumoasa cand este construita de 2 persoane nu doar de una singura.este frumoasa iubirea in 2.:X:X:X:X:X
1 2 next total: 17 | afisate: 1 - 10

Adauga comentariul tau

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Citeaza

Te rugam sa introduci codul din imagine:

Captcha
  • Trimite la un prieten Trimite la un prieten
  • Printeaza articol Printeaza articol
  • Articole in format text Articole in format text

Marcat ca si:

Nu sunt cuvinte adaugate pentru acest articol

Da o nota la articol

3.97